Villa "Le Bon Temps"    Mandelieu

Côte d’Azur

Naast een azuurblauwe zee, een zonnig klimaat (300 dagen zon per jaar) en een 120 km lange kuststrook bestaan de Alpes-Maritimes voor een groot deel uit bergachtig gebied. Het is een landschap met een grote variëteit. De steile rotskusten tussen Menton en Nice zorgen voor een aangenaam klimaat waar exotische planten groeien. De daar aanwezige tropische tuinen dateren uit het begin van deze eeuw toen rijke Engelsen hier verbleven in paleizen en villa’s. Uit Menton komt 70% van de Franse citrusvruchten; jaarlijks wordt hier in februari het Citrus festival gehouden.
Ca. 50 km landinwaarts vindt u het bergmassief van Mercantour (tot 3143 m hoogte). U ontdekt hier bergmeren, wouden en wilde dieren zoals wolven en moeflons. De Côte d’ Azur is een streek met een oude geschiedenis en tradities. De parfumfabrieken in Grasse dateren uit de 16e eeuw en Vallauris is sinds vijf eeuwen het centrum van aardewerk en pottenbakkers. U kunt in deze streek een bezoek brengen aan het museum van Picasso. Er zijn nog vele andere musea waar kunstwerken van grootheden tentoongesteld zijn, zoals het museum van Chagall en Matisse. De Côte d’Azur kent een rijk erfgoed van kerken en paleizen uit het barok-tijdperk, gothische kapelletjes met muurschilderingen, rotstekeningen en weelderige buitenverblijven uit de Belle Epoque. Aan de kust kunt u heerlijk flaneren, zwemmen en watersporten beoefenen.

gallery/baai cannes

Cannes is naast een badplaats een ontmoetingsplaats waar zakenmensen, deelnemers aan congressen en natuurlijk filmsterren elkaar het hele jaar door ontmoeten. Het Palais de Festivals, het enorme conferentie-oord met uitzicht op de Vieux Port (oude haven), is het hart van het moderne Cannes. In de maand mei komen alle filmmakers samen tijdens het internationale filmfestival in Cannes. Twee weken lang krioelt het er dan van de producers, regisseurs, sterren en sterretjes, verzorgers, zakenlui, journalisten, vergane glorie en klaplopers. Vlak naast het Filmfestival paleis vindt u vele tegels met handafdrukken van filmsterren die in Cannes zijn geweest. Aan weerszijden van het Filmfestival paleis liggen schone stranden. Langs de van palmen voorziene “Boulevard de la Croisette” vindt u privé stranden en luxe hotels waarvan het Carlton Hotel één van de bekendste is.
 

Achter de wereld van glamour leiden de straten omhoog naar Le Suquet, de oude wijk aan de westkant van de haven. De Romeinen bouwden hier een nederzetting die later bezit werd van de monniken van de voor de kust gelegen eilandjes de “Iles de Lérins”. Tour Le Suquet, de wachttoren uit de 11e eeuw op de heuveltop, is een prachtig uitkijkpunt. Wie lekker en betaalbaar wil eten kan het beste in één van de nauwe straten van Le Suquet uit eten gaan. In het centrum van de stad zijn de Rue d’Antibes en de Rue Meynadier de chique winkelstraten, terwijl u voor meer aardse zaken op de overdekte markt, Marché Forville terecht kunt.

gallery/cannes-croisette[1]

Cannes "La croisette"                                                                                                                       Estérel kust

Mougins een stukje landinwaarts vanuit Cannes, is een schitterende village perché met dure winkels en restaurants. Het ligt geïsoleerd van de drukte beneden op een 260 meter hoge rots. Eveneens op korte afstand van Mandelieu (N7 binnenland richting St. Jean en Les Adrets) vindt u het Massif de L’Esterel, een bergketen die tot 600 meter boven de zeespiegel reikt, een ideale remedie tegen de overdaad en drukte van de Cote d’Azur. Dit wilde, ruige en grotendeels onbegaanbare hoogland is begroeid met maquis, een dichte laag heide, doornstruiken, mimosa, lavendel en ander kreupelhout. Mont Vinaigre is met 618 meter het hoogste punt van het Massif terwijl u vanaf de “Col de L’Aire de L’Olivier”, iets naar het zuiden, ook een mooi uitzicht heeft. In dit prachtige wandelgebied is een goed netwerk van paden en picknick plaatsen aangelegd.

gallery/p1010589

Gourdon                                                                                                                                   Parc naturel de Mercantour

gallery/12-mercantour 1 (1)